Terästä

maailmaasi.

Moderneja ratkaisuja metallitöihin

Nokian Metallirakenne toimii tarvittaessa osana asiakkaan alihankintaketjua. Joustava toimintamallimme mahdollistaa erilaisten ja kaikenkokoisten metallituotteiden valmistuksen kustannustehokkaasti ja asiakkaan toiveiden mukaisesti. Nokian Metallirakenne on valmistanut erilaisia teräs- ja alumiinirakenteita yli neljän vuosikymmenen ajan. Toimimme asiakkaidemme kokeneena ja monipuolisena kumppanina kaikissa alihankintatöissä joihin vain metalli taipuu.

Palvelut

Metallirakennetyöt

Nokian Metallirakenne suunnittelee ja valmistaa muun muassa erilaisia räätälöityjä kontti- ja laitesuojaratkaisuja sekä teräs- ja alumiinirakenteita. Joustavan konekantamme sekä pitkäaikaisen, luotettavan alihankkijaverkostomme ansiosta pystymme toteuttamaan asiakkaan erikoisvaatimukset kustannustehokkaasti – työn tai projektin koosta riippumatta.

Maalaustyöt

Nokian Metallirakenne palvelee viimeistä piirtoa myöten. Monipuolisiin pintakäsittelymahdollisuuksiin kuuluvat alumiinioksidi- ja teräsraepuhallus sekä märkämaalaus. Maalaamomme toimii tehokkaasti erilaisten ja erikokoisten tuotteiden pintakäsittelyssä.

Muut tuotteille tehtävät pintakäsittelyt, kuten sinkitys ja pulverimaalaus, onnistuvat laajan alihankintaverkostomme kautta.

maalauskaynnissa.jpg peruskorjattumoottori.jpg

Maalaus käynnissä | Peruskorjattu moottori valmisteltuna maalaukseen

Vesileikkaustyöt

Nokian Metallirakenne leikkaa monimutkaiset muodot erilaisiin materiaaleihin vesileikkausmenetelmällä. Käyttämämme menetelmä soveltuu haastaviin, koviin materiaaleihin (useat metallit, kivet, muovi ja lasi) sekä pehmeämpiin ja hauraampiin materiaaleihin (erilaiset muovit, solukumit ja vanerit).

Pintoihin ei synny kemiallisia muutoksia eikä reunoihin jännityksiä, sillä leikkaussuihku ei kuumenna leikattavaa kohtaa. Myös maalatut ja kiillotetut pinnat säilyvät ilman vaurioita. Vesileikkaus mahdollistaa vaativien muotojen tarkan suunnitelmanmukaisuuden, ja sarjatuotannossa jokaisen tuotteen leikkauspinnat ovat identtisiä.

vesileikkaus_detail.jpg vesileikkaus_kone.jpg

Yksityiskohtaa vesileikkurista | Vesileikkaus käynnissä

Suunnittelu

Nokian Metallirakenteen korkeatasoinen asiantuntemus ja tekninen erikoisosaaminen mahdollistavat vaativienkin töiden tehokkaan ja luotettavan suunnittelun ja valmistuksen.

Tarjoamme asiakkaillemme täyden palvelun suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen asti, tai kehitämme asiakkaan kanssa yhdessä toimivan ja kustannustehokkaan ratkaisun.

Käytössämme on suunnitteluohjelmistojen lisäksi PDM-ohjelmisto tuotetiedon tehokkaaseen käyttöön. Tietojärjestelmän avulla suunnittelu-, tuote- ja projektiedot ovat aina ajan tasalla.

Asiakkaamme arvostavat tuotteen elinkaaren hallinnan helppoutta. Nimikkeet ja tuoterakenteet ovat helposti saatavilla ja revisionhallinta mahdollistaa eri kehitysversioiden seuraamisen koko elinkaarensa ajan. 

3D-mallinnus

Suunnittelemme tuotteet 3D-mallintamalla. 3D-mallin avulla saamme piirustukset, nimiketiedot, layoutit, tuoterakenteet ja kaiken muun tarvittavan tuotetiedon tehokkaaseen hallintaan.

Esimerkki 3D-malli vs. valokuva valmiista tuotteesta:

esimerkki3b.jpg  esimerkki3a.jpg

esimerkki2b.jpg  esimerkki2a.jpg

esimerkki1b.jpg  esimerkki1a.jpg